Onze BaMo-school bevindt zich in een uitzonderlijk groene omgeving. We beschikken niet alleen over grote speelplaatsen waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen… We beschikken ook over twee boomgaarden, een mooie tuin, een moestuin, een enorme speelweide en een plaats waar kippen vertoeven. Buiten spelen én leren kunnen de kinderen in de BaMo-school hier zeker. Hun ontwikkeling van initiatief en verantwoordelijkheid komt hier zeker tot uiting.

De BaMo-school probeert een ‘groene’ school te zijn. Dat betekent dat wij ons inzetten om onze leerlingen op te voeden tot een duurzame gedachtegang. We doen dit in samenwerking met MOS – duurzame scholen, straffe scholen. MOS helpt ons om van onze school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

Onze MOS-werkgroep wil, in samenwerking met alle leerkrachten, van onze school een nóg milieuvriendelijkere en duurzamere school maken. Door middel van verscheidene acties blijven we attent om zo goed mogelijk voor het milieu te zorgen en bepaalde zaken aan te pakken.