Precies een week geleden kreeg Ollie te horen dat hij mee mocht op sportklassen samen met de klas van juf Sofie. Wat was hij blij…

Maandag stond hij dan ook met een grote glimlach en een goedgevulde sportzak te wachten op de speelplaats om te vertrekken naar zijn nieuw klaslokaal, de kantine van de Moorseelse voetbalclub. Hij dacht dat hij daar iets zou mogen drinken en eten, maar in plaats daarvan kreeg hij een heleboel rekenoefeningen onder zijn neus geschoven. Ja, ook op sportklassen kreeg hij nog lessen rekenen, taal en wero. Al maakte hij natuurlijk het grootste deel van de tijd kennis met voor hem nog onbekende sporten. 

Op maandag mocht Ollie eerst de trampoline ontdekken. Hij leerde er gekke sprongen en kon zelfs tegen het einde van de les al een kleine salto maken. Gelukkig raakte hij niet gewond en kon hij achteraf zijn honger stillen met zijn lekkere picknick. Met nieuwe energie volgde hij in de namiddag nog een lesje bounceball. ‘s Avonds was hij blij dat hij zijn bedje kon induiken. 

Op dinsdag moest hij zijn pootjes strekken bij de lessen freerunning en tchouckbal. Een vermoeiende dag dus voor Ollie met zijn korte pootjes, maar het woord opgeven stond niet in zijn woordenboek. 

Woensdag was een heel speciale dag. Het was ‘Dag van de sportclub’. Op de speelplaats kon Ollie al van ‘s morgens vroeg allerlei sporten uitproberen. Op sportklassen zelf kreeg hij een frisbee onder zijn vleugels om te gebruiken tijdens de les kan jam. Geen eenvoudige sport, maar Ollie bleek er wel talent voor te hebben. In één poging vloog zijn frisbee in de ton. Proficiat, Ollie! 

Op donderdag stond hij dan weer oog in oog met een echte judoleraar. In het begin had hij wat schrik, maar de meester bleek toch een aardige man te zijn die Ollie veel wou bijleren over deze vechtsport. Let dus maar op als je Ollie nog eens tegen het lijf loopt. Als 2de sport mocht hij een masker aandoen om archery tag te spelen. Het masker was wat groot voor hem, maar daar trok hij zich niets van aan. Hij vond het superspannend en leuk!

Als afsluiter van de sportklassen stond er nog een les kinbal op het programma. Ollie vond die grote bal zo leuk dat hij hem stiekem wou meenemen naar de BaMo-school. Maar zo’n grote bal wegduiken was natuurlijk niet evident… 

Zoals je ziet heeft Ollie dus een hele drukke, sportieve week achter de rug op onze BaMo-school. Hij is dan ook heel blij dat hij maandag een rustdagje krijgt. Zo kan hij dinsdag uitgerust starten in het klasje van juf Jolien.