Deze week was Ollie op bezoek in L2C. Op maandag kon hij in de kring meeluisteren naar alle activiteiten en avonturen die de kinderen tijdens de vakantie meemaakten. 

Dinsdag was een reuzeleuke dag. Samen met de kinderen stapte hij op de bus richting Gent. Tijdens de voormiddag bracht hij een bezoekje aan het MSK en leerde anders naar schilderijen kijken. De kinderen maakten ook een echt kunstwerkje in het atelier. 

Na een lekkere picknick ging het richting Gravensteen. Zo’n groot gebouw wou hij wel eens verkennen samen met de ridders en jonkvrouwen uit 2C. De wapens vond hij wel wat eng en wat was hij blij dat hij niet al die trappen op moest stappen tot boven op de donjon. en dan ook weer naar beneden, natuurlijk.  Moe maar tevreden keerde hij ‘s avonds terug naar Moorsele. 

De volgende dag  hoorde hij de kinderen lezen over tips om gezonder te leven. Er werd zelfs een vragenlijst ingevuld.  Ollie vond dat hij het best behoorlijk deed om gezond te leven. Goede voorbeelden genoeg in deze klas, want iedereen had een stuk fruit of groente mee. 

Op donderdag kon hij genieten van de mooie handwerkjes. Sommige kinderen naaiden leuke figuurtjes en anderen zelfs een echte pop. Dit was voor hem toch wat te moeilijk met die vleugels. 

Op vrijdag leerde hij over spiegelingen. Door een tekening op een dubbelgevouwen blad door te prikken ontstond het spiegelbeeld. Wat was dat een moeilijk karweitje! Gelukkig was Estelle daar om mij wat te helpen….

In de namiddag werkte hij samen met de kinderen het boekje over de maanden van het jaar en de seizoenen af.

Als slot mocht hij meezingen met het lied over 2 ridders, Martijn en Koen, die zich teveel verveelden.

Al bij al toch een drukke maar super leuke week in het tweede leerjaar!