Deze week kwam Ollie op bezoek in L4A, klas van juf Joke.

Op maandag mocht Ollie er meteen stevig invliegen, want er stonden 2 wiskundelessen gepland. De dag begon met een herhalingsles over breuken. Maar voor Ollie was dit geen herhaling, dus veel ineens om te leren. Pff… Zoveel soorten oefeningen! Dat zag er heel moeilijk uit. Na de speeltijd was er een cijferles: vermenigvuldigen met een tiental. Dat was nieuwe leerstof. Ollie kon de uitleg dus meevolgen van bij het begin. Hij voelde zich direct op zijn gemak.

In de namiddag mocht Ollie meedoen met de techniekles van juf Auwke. Zo leuk!

Op dinsdag zag Ollie dat de kinderen al vlot met de chromebook kunnen werken. Maar wat hij allemaal gezien heeft, mag hij niet vertellen. Want dat is nog geheim. Dus… snaveltje dicht! Over de middag ging hij mee naar het Uilennest om te lezen. Dat is iets nieuws op BaMo. Ollie wil dit zeker nog eens doen.

Woensdagochtend was er eerst toets metend rekenen en meetkunde. Ollie moest dus vooral heel stil zijn. Hij is blij dat de kinderen het goed hebben gedaan.

Op donderdag mocht Ollie nog eens meedoen met het hoekenwerk. Het was onze laatste beurt van het eerste semester. Ollie kwam dus net op tijd nog eens langs in het vierde leerjaar. Daarna gingen we naar de kerk om de symbolen in het echt te bekijken.

Ollie kreeg ook initiatie Frans. We leerden eerst enkele woorden i.v.m. Kerstmis en Nieuwjaar en bekeken dan filmpjes met kerstliedjes in het Frans. Daar begreep Ollie niet veel van. Maar door de afbeeldingen in de filmpjes leerde hij toch nog nieuwe woorden bij over de kledij van de kerstman, kerstversiering, kleuren en cadeautjes.

Op vrijdag zocht Ollie woorden op in een woordenboek.

In de namiddag kon Ollie genieten van de gedichten die de kinderen in groepjes hadden voorbereid. Dat was een mooie afsluiter van de schoolweek. Ollie hoopt dat hij zondag veel vriendjes terug zal zien op het schoolfeest.

Volgende week gaat Ollie samenwerken met directeur Leen. ☺️